Probavni sustav

Probavni sustav

Ljudski probavni sustav sastoji se od nekoliko organa uključujući usnu šupljinu, ždrijelo i jednjak, želudac, tanko i debelo crijevo. Zdrav probavni sustav zahtijeva uravnoteženu nutritivnu prehranu, koja uključuje proteine, masti, ugljikohidrate, vitamine, minerale, vlakna i vodu. Neki vanjski entiteti poput probiotika također igraju ulogu u zdravom funkcioniranju.

 

Probava je proces razgradnje hrane na manje dijelove koji se mogu lako apsorbirati u krvotok.Proces probave obično traje 24-72 sata. Ljudski probavni sustav je dug oko 9 metara, a uključuje nekoliko organa.

Probava započinje u usnoj šupljini uz prisutnost sline, koja sadrži nekoliko enzima koji pomažu pripremiti hranu za probavu. Hrana je progutana preko ždrijela i jednjaka prije dolaska u želudac. Želudac je mala torbica u obliku slova J, koja pohranjuje i pomaže razgraditi hranu. Hrana je svedena na vrlo male čestice bilo u djelovanju želučane kiseline, peptina i drugih probavnih enzima. Nakon što je obrađena u želucu, hrana se zatim šalje u tanko crijevo za apsorpciju. Nakon što je hrana obrađena u tankom crijevu, ona ulazi u debelo crijevo za daljnju probavu. Tamo je hrana zadržana dovoljno dugo da omogući fermentaciju, koja pomaže razgradnju i apsorpciju nekih tvari koje ostaju u toj fazi probave. Na kraju procesa, sve otpadne tvari izlaze iz tijela kroz rektum i anus.

 

Zdrav probavni sustav zahtijeva uravnoteženu nutritivnu prehranu, koja uključuje proteine, masti, ugljikohidrate, vitamine, minerale, vlakna i vodu. Neki vanjski entiteti poput probiotika također igraju važnu ulogu u zdravom funkcioniranju.

 

PROIZVODI KOJI SU BLAGOTVORNI ZA PROBAVNI SUSTAV:

 

Aloe Vera Gel®

AV gel100% čisti stabilizirani Aloe vera Gel. Prvi takve vrste koji je ovjeren od strane International Aloe Science Council. Koristan za probavni sustav i imunološki sustav. Sadrži 20 minerala, 18 aminokiselina i 12 vitamina, sve bitno za Vaše sveukupno blagostanje.

 

 

Aloe Berry Nectar®

berry nectarNaći ćete sve prednosti Aloe Vera gela – koji pomaže probavni sustav i imunološki sustav, plus dodatne koristi od brusnice i jabuke. Ti plodovi su dobri izvori za antioksidanse koji su korisni i za kožu .

 

 

Aloe Bits n ‘Peaches®

bitsAloe vera gel u prirodnom breskva okusu. Povrh svih prednosti Aloe Vera Gela – pomoć za imunološki i probavni sustav, dodatak breskve osigurava antioksidanse koji pomažu tijelu protiv slobodnih radikala. Čvrsti komadi čiste Aloe Vere osiguravaju piće bogato vlaknima.

 

 

Forever Freedom®

freedomTemelj napitka je Aloe vera uz dodatak glukozamina, kondroitina i MSM-a, što učinkovito podupire zdravlje zglobova u ukusnom napitku s okusom naranče. Zbog nosača – Aloe vere, ovo piće je jednostavno za apsorbirati. Idealno za sportaše i zrele osobe.

 

 

Freedom2Go ™

Freedom2GoDobiti ćete iste prednosti kao s Forever Freedom®, ali s egzotičnim okusom šipka. Ako želite imati zdravu zglobnu funkciju i super antioksidanse koje šipak nudi onda je ovo nutritivno piće za Vas! Pakirano u kutiji s 30 pojedinačnih vrećica.

 

 

Aloe2Go®

Aloe 2 GoPrednosti Aloe Vera Gela u kombinaciji s Pomesteen Power®, koji sadrži šipak, kruške, mangosteen, maline, kupine, borovnice i ekstrakt  grožđa, ovaj napitak pruža izvrsne antioksidanse. Pakirano u kutiji s 30 pojedinačnih vrećica.

 

 

Active Probiotic®

active-probioticMikrobi su mikroorganizmi koji postoje u našim tijelima. One koji su od koristi za naše zdravlje nazivamo “probiotik”. Ovaj proizvod sadrži 6 sojeva probiotika.  Zajedno, oni promiču zdrav probavni sustav, apsorpciju hranjivih tvari i imunološki sustav.

 

Nature’s 18®

Natures 18Tablete za žvakanje se sastoje od mješavine voća i povrća. Dobre za oči, imunološki sustav, probavni sustav, funkciju zglobova  i cirkulaciju. Također podržava zdrave razine krvnog tlaka i pomaže u uklanjanju slobodnih radikala.

A-Beta-CarE®

A-BETA-CAREOvaj dodatak objedinjuje vitamin A i E i antioksidativni mineral selen.  Zajedno, oni pomažu u održavanju zdravog krvožilnog sustava, dišnih, mokraćnih i crijevnih traktova, kože, kose, vida, rasta kostiju, reprodukcije i stanične diobe.

 

Fields of Greens®

Fields GreensFields of Greens® je izvrstan izvor “zelene hrane”. S njima ćete dobiti vitamine, minerale, bjelančevine, aminokiseline, enzime, antioksidanse i klorofil koji Vam možda nedostaju. One također pomažu u održavanju zdrave cirkulacije i probave.

 

 

Bee Pollen®

Pelud je prašina oplodnje cvijeća. Pčele ju skupljaju i dovode natrag u svoje košnice za hranu. Ona pomaže našem krvožilnom, probavnom, imunološkom i živčanom sustavu, također pomaže metabolizam masti i dobar je za kožu. Također podrijetlom iz nezagađenih pustinjskih područja.

 

Imajte na umu da, iako proizvodi mogu općenito pomoći promovirati zdrav život, oni nisu namijenjeni za dijagnozu, ublažavanje, liječenje, izliječenje ili sprječavanje određene bolesti ili skupine bolesti. Trebali biste konzultirati svog obiteljskog liječnika ako imate medicinski problem.