Mozak

Mozak

Ljudski mozak koristi oko 20 do 30% energetskog unosa neke osobe. Opće je poznato da nedostatak nutrijenata može pogoršati funkcije mozga. Na primjer, visoka razina deprivacije energije će imati značajan utjecaj na mentalne reakcije. Dakle, nužno je osigurati odgovarajuću prehranu kako bi on ostao u optimalnom i zdravom stanju.

 

Ljudski mozak je vrlo složen organ. To je središte živčanog sustava, a zatvoren u lubanji. Njegova opća struktura je slična ostalim sisavcima, ali njegova veličina u odnosu na veličinu tijela je mnogo veća nego kod drugih sisavaca. Na primjer, dio koji je odgovoran za vid je znatno povećan u ljudskom mozgu.

Mozak regulira tjelesne radnje i reakcije kontinuirano primajući, analizirajući i reagirajući na senzorne informacije. Moždano deblo općenito kontrolira autonomne procese poput disanja i otkucaja srca, a mali mozak kontrolira tjelesnu koordinaciju pokreta, a neokorteks je središte višeg reda razmišljanja i pamćenja.

 

Ljudski mozak koristi oko 20 do 30% energetskog unosa neke osobe. Opće je poznato da nedostatak nutrijenata može pogoršati funkcije mozga. Štoviše, obično se radi o nedostataku nekoliko nutrijenata a ne samo jednog koji uzrokuje problem.  Visoka razina deprivacije energije će imati značajan utjecaj na mentalne reakcije. Primjeri uključuju osjećaj bezvoljnosti, tuge i depresije. Dakle, nužno je osigurati odgovarajuću prehranu, na primjer šećera, vitamina i minerala,  kako bi on ostao u optimalnom i zdravom stanju.

 

PROIZVODI KOJI SU BLAGOTVORNI ZA MOZAK:

Arctic-Sea®

Artic SeaOmega-3 i Omega-9 obje ponuđene u jednom uravnoteženom dodatku prehrani. Pomaže u održavanju zdrave razine kolesterola i triglicerida. Također su korisne za cirkulatornu funkciju, mozak, srce, oči, kožu i pravilan rad zglobova.

 

Forever Ginkgo Plus ®

Ginkgo PlusGinko biloba, legendarni “mozak tonik”, poznat je po svojoj sposobnosti jačanja memorije i moći koncentracije. Ovaj dodatak je jedinstven spoj četiri kineske biljke. Zajedno, one podržavaju metabolizam u mozgu i povećavaju dotok krvi do njega.

 

 

 

Imajte na umu da, iako proizvodi mogu općenito pomoći promovirati zdrav život, oni nisu namijenjeni za dijagnozu, ublažavanje, liječenje, izliječenje ili sprječavanje određene bolesti ili skupine bolesti. Trebali biste konzultirati svog obiteljskog liječnika ako imate medicinski problem.