Forever Freedom – rješenje za probleme koštano-zglobnog sustava

Forever Freedom – rješenje za probleme koštano-zglobnog sustava

Forever Freedom je napitak na bazi Aloe Vera Gela sa prirodnim dodacima za koštano-zglobni sustav, ligamente, tetive, reumatske probleme,regeneraciju hrskavice. Osim čistog Aloe Vera Gela sadrži 3 važna sastojka: glukozamin sulfat (GS), kondroitin sulfat (CS) i metil sulfonil metan (MSM).

 

Glukozamin sulfat opskrbljuje zglobove sa građevnim jedinicama potrebnim za popravak štete uzrokovane osteoartritisom ili ozljedama. Neophodan je za konstrukciju i održavanje vezivnog tkiva, pogotovo hrskavice i lubrikantnih tekućina u tijelu. Uz sve navedeno, osigurava zglobnoj hrskavici elastičnost i sposobnost ublažavanja udaraca te je čuva od oštećenja. Glukozamin je važan sastojak mukopolisaharida koji čine strukturu kosti, hrskavice, kože, noktiju, kose i ostalih tkiva. Kondrociti u zglobovima koriste glukozamin za proizvodnju glikozaminoglikana i glikoproteina koji potiču reparaciju zglobova, a povećana čvrstoća hrskavice i vezivnog tkiva omogućuje veću pomičnost u zglobovima. Također, u zglobovima povećava viskoznost sinovijalne tekućine čime olakšava pokrete, smanjuje bolove te upalne procese izazvane sportskim ozljedama i starenjem.

 

FREEDOM 1Kondroitin sulfat složeni je ugljikohidrat kojeg nalazimo u vezivnim tkivima svih sisavaca. U zglobnoj hrskavici kondroitin ima nekoliko važnih uloga: osigurava stvaranje sinovijalne tekućine u zglobu, ali time i prehranu zgloba i zaštitu zglobnih struktura te zaštitu od mehaničkih oštećenja. Štiti zdravu hrskavicu od preranog propadanja sprječavajući stvaranje određenih enzima koji oštećuju vezivna tkiva te neutralizirajući učinak drugih enzima koji sprječavaju transport hranjivih tvari u hrskavicu. Brojna klinička istraživanja pokazala su da smanjenje koncentracije kondroitina značajno doprinosi razvoju osteoartritisa, ali i nastanku različitih mehaničkih ozljeda zglobnih struktura. Primjenom kondroitin sulfata povećava se pokretljivost degenerativno promijenjenih zglobova te smanjuje razina boli i potreba za primjenom nesteroidnih protuupalnih lijekova.

 

MSM (Metil-sulfonil-metan) je prirodni izvor organskog sumpora. Djeluje protuupalno, sprječava bolesti mišića i umanjuje pojavu nastanka grčeva te hrani hrskavicu. Sumpor može obnoviti rastezljivost i propusnost stanične stjenke i tako olakšati izlaz upalnih elemenata koji uzrokuju bol, npr. mliječne kiseline i toksina. Dovodi do smanjenja tegoba kod artritisa i drugih oblika bolova u zglobovima. Za postizanje maksimalnih efekata MSM-a u ovaj napitak dodan je i vitamin C, koji je veoma je značajan u produkciji kolagena i vezano za to neophodan u procesu formiranja zdrave hrskavice.

 

Iako na tržistu postoje brojni proizvodi koji sadrže spomenute tvari, niti jedan od njih nema efekt Forever Freedom gela. Za većinu drugih preparata potrebno je u prosjeku oko tri mjeseca kontinuirane upotrebe da bi pokazale svoj učinak. U slučaju Freedom gela dovoljno je razdoblje od 10 dana i to zahvaljujući bazi od aloe koja višestruko povećava apsorciju i biološku iskoristivost navedenih sastojaka. Isto tako, korisno je napomenuti da 1 dcl soka djeluje kao da ste uzeli 1400 mg ibuprofena ali jako je važno znati da u ovom proizvodu nema ibuprofena nego svojim prirodnim sastavom daje takav učinak.

 

U samo 120 ml Forever Freedom Gela nalaze se najčešće preporučene količine glukozamin sulfata (1500mg), kondroitin sulfata (1200mg), 750 mg MSM-a i 250 mg vitamina C.

 

Forever Freedom vraća slobodu kretanja osobama koje pate od išijasa, lumbaga, raznih oštećenja zglobova ili kralježnice, degenerativnih promjena na zglobovima i sličnih bolesti. Sprječava isušivanje hrskavice, štiti hrskavicu od oštećenja, vraća pokretljivost, smiruje bolove koštano-zglobnog sustava, obnavlja tekućinu koja podmazuje zglobove i sprječava trenje kostiju.

Neophodan je kod problema kao što su artritis, osteoartritis, ozljede ligamenata, sportske ozljede, upale zglobova, bolovi u leđima, teniski lakat, istegnuća mišića,oštećenja meniska, prijelomi i drugih.