Antioksidansi

Antioksidansi
Antioksidansi su molekule koje, kako i samo ime kaže, sprječavaju oksidaciju drugih molekula te nas tako štite od djelovanja slobodnih radikala. Slobodni radikali su nusprodukt oksidacije hrane u stanicama, odnosno stvaranja energije potrebne za život.

 

Slobodni radikali nastaju pucanjem veza unutar molekula u stanicama našeg organizma, pod utjecajem različitih faktora, kao što su: pušenje, izloženost ionizirajućem zračenju, UV zrakama, zagađenom zraku, kao posljedica metaboličkih procesa te upala. Budući da su slobodni radikali nestabilni, s manjkom elektrona u vanjskoj orbiti, oni “napadaju” najbližu stabilnu molekulu, “kradući” joj elektrone. Na taj se način destabilizira dosad stabilna molekula i ona postaje slobodni radikal, a reakcija postaje lančana, što rezultira stvaranjem sve većeg broja slobodnih radikala koji oštećuju stanice organizma. Nagomilavanje slobodnih radikala narušava zdravlje i ubrzava starenja, pa postajemo podložni nizu degenerativnih promjena. Određene bolesti, kao što su rak i koronarne srčane bolesti, vjerojatno će imati blisku vezu s oštećenjem stanica uzrokovanim slobodnim radikalima.

 

Da bismo se obranili od slobodnih radikala, potrebno je u organizam unositi antioksidanse. Najvažniji su antioksidansi vitamini C i E, betakaroten i Selen, zatim karotenoidi likopen i lutein te cink i koenzim Q. Antioksidansi se uglavnom nalaze u povrću, voću, žitaricama, jajima, mesu, mahunarkama i orašastim plodovima.

 

 

Proizvodi bogati antioksidansima:

 

Aloe Bits n ‘Peaches®

bits

Aloe vera gel u prirodnom breskva okusu. Povrh svih prednosti Aloe Vera Gela – pomoć za imunološki i probavni sustav, dodatak breskve osigurava antioksidanse koji pomažu tijelu protiv slobodnih radikala. Čvrsti komadi čiste Aloe Vere osiguravaju piće bogato vlaknima.

 

 

 

Pomesteen Power®

PomesteenOvo nutritivno piće je moćan antioksidans i dobro je za imunološki sustav. Jedinstvena mješavina voćnih sokova i ekstrakata čini ga napitkom koji svatko voli.

 

 

Argi + ®

argiArgi + ® je nutritivno piće, mješavina voća s dobrom antioksidativnom snagom. On pomaže u održavanju zdrave razine krvnog tlaka, što zauzvrat podržava mnoge važne funkcije u tijelu. Također pomaže u održavanju zdrave razine kolesterola, kardiovaskularnog zdravlja i imunološkog sustava.

 

A-Beta-CarE®

A-BETA-CAREOvaj dodatak objedinjuje vitamin A i E i antioksidativni mineral selen.  Zajedno, oni pomažu u održavanju zdravog krvožilnog sustava, dišnih, mokraćnih i crijevnih traktova, kože, kose, vida, rasta kostiju, reprodukcije i stanične diobe.

 

 

 

Absorbent-C®

Absorbent-CVitamin C je vrlo važan za naše tijelo. On promiče zdrave oči, kožu i zglobove, pomaže kardiovaskularni sustav, dišne funkcije, te je sam po sebi antioksidans. Osim vitamina C, ovaj dodatak sadrži zobene mekinje, što također može podržati zdrave razine kolesterola.

 

 

 

Lycium Plus ®

ForeverLyciumPlusLycium je poznat u Kini kao “yin tonik”, s mnogim tradicionalnim koristima za održavanje dobrog zdravlja. On je snažan antioksidans i također može potaknuti imunološki sustav i probavu. Ovaj dodatak prehrani podržava vid i kožu također.

 

 

 

Garlic-Thyme®

Garlic-ThymeČešnjak i majčina dušica su i snažni antioksidansi. Zajedno, oni pomažu zaštititi tijelo od slobodnih radikala, pomažu potaknuti imunološki sustav i pomažu u podršci pretvorbe masti u energiju. Sve ove prednosti prikladno se pakiraju u ovim mekim kapsulama bez mirisa.

 

 

 

 

Gin-Chia®

GinChiaDvije drevne biljke: Zlatna Chia sa Zapada i Ginseng s Istoka, kombinirane su za stvaranje Gin-Chia®. Obje su snažni prirodni antioksidansi i pomažu poboljšati pamćenje i podržavaju zdravu cirkulaciju. Također su dobar izvor kompletnih proteina.

 

 

 

Nature’s 18®

Natures 18Tablete za žvakanje se sastoje od mješavine voća i povrća. Dobre za oči, imunološki sustav, probavni sustav, funkciju zglobova  i cirkulaciju. Također podržava zdrave razine krvnog tlaka i pomaže u uklanjanju slobodnih radikala.

 

ImmuBlend®

ImmublendImmuBlend® je dizajniran za podršku imunološkog sustava obraćajući pažnju na sve aspekte imunološkog sustava od prve do posljednje linije obrane. Osim nutritivnog i prirodnog bilja, također sadrži vitamin C i Cink, koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala.

 

 

Ginkgo Plus ®

Ginkgo PlusGinkgo biloba je poznat po svojoj sposobnosti jačanja memorije i moći koncentracije. Ovaj dodatak je jedinstven spoj četiri kineske biljke. Zajedno, one podržavaju metabolizam u mozgu i povećavaju dotok krvi do njega. Sadrži antioksidanse, također.

 

 

 

Fields of Greens®

Fields GreensFields of Greens® je izvrstan izvor “zelene hrane”. S njima ćete dobiti vitamine, minerale, bjelančevine, aminokiseline, enzime, antioksidanse i klorofil koji Vam možda nedostaju. One također pomažu u održavanju zdrave cirkulacije i probave.

 

 

 

Freedom2Go®

Freedom2Go Dobiti ćete iste prednosti kao s Forever Freedom®, ali s egzotičnim okusom šipka. Ako želite imati zdravu zglobnu funkciju i super antioksidanse koje šipak nudi onda je ovo nutritivno piće za Vas! Pakirano u kutiji s 30 pojedinačnih vrećica.

 

 

 

Aloe2Go®

Aloe 2 GoPrednosti Aloe Vera Gela u kombinaciji s Pomesteen Power®, koji sadrži šipak, kruške, mangosteen, maline, kupine, borovnice i ekstrakt  grožđa, ovaj napitak pruža izvrsne antioksidanse. Pakirano u kutiji s 30 pojedinačnih vrećica.

 

 

 

 

Imajte na umu da, iako proizvodi mogu općenito pomoći promovirati zdrav život, oni nisu namijenjeni za dijagnozu, ublažavanje, liječenje, izliječenje ili sprječavanje određene bolesti ili skupine bolesti. Trebali biste konzultirati svog obiteljskog liječnika ako imate medicinski problem.